Dry Needling – Fysiotherapie De Ontmoeting – Sassenheim

Fysiotherapie

De Ontmoeting

Expert in beweging

Last van pijn, beperking of blessure?

Dry Needling

Vanaf heden kunt u bij fysiotherapie ‘De Ontmoeting’ terecht voor Dry Needling. Dry Needling is een relatief nieuwe methode om zogenaamde Myofasciale Triggerpoints ( MTrP’s) te behandelen. MTrP’s ontstaan vaak door overbelasting van de spieren als gevolg van zware arbeid, houding of secundair bij bijv. schouderklachten, lagerugklachten, heupklachten en als oorzaak van (spannings)hoofdpijn.

De MTrP’s zijn punten in spieren welke in rust en bij activiteit pijnklachten geven. Deze pijnklachten presenteren zich volgens een heel specifiek patroon en vaak op enige afstand van de bron. Een veel voorkomende MTrP in de monnikskapspier geeft bv pijnklachten achter het oor, bij de slapen, boven het oog en bij de kaak.

6678_nl_editor-photo67

De Dry Needling behandeling bestaat uit het aanprikken van het MTrP met een flinterdunne massieve naald. Er wordt niets geïnjecteerd, het gaat puur om het aanprikken. Hiermee word een zogenaamde lokale spier twitch opgewekt welke het MTrP deactiveerd. Binnen enkele behandelingen kan er al een significante verbetering optreden, vaak veel sneller dan met de klassieke massage en rekken methode.

Sinds 2007 valt Dry Needling officieel onder fysiotherapie en mag de fysiotherapeut deze behandeling uitvoeren na een gecertificeerde opleiding. Voor meer informatie en/of een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk.