Ouderengym Onderdak – Fysiotherapie De Ontmoeting – Sassenheim

Fysiotherapie

De Ontmoeting

Expert in beweging

Last van pijn, beperking of blessure?

Ouderengym Onderdak

Ouderengymnastiek op maandagochtend in het Onderdak 

“Bewegen onder deskundige leiding van een fysiotherapeut”

In Nederland worden we gemiddeld steeds ouder, mannen worden gemiddeld 80 en vrouwen worden gemiddeld 83 jaar (cijfers CBS 2021) Als we ouder worden veranderen een aantal zaken in ons lichaam, o.a de spierkracht, balans en reactiesnelheid.  Maar we blijven wel langer fitter en gezonder als we voldoende bewegen en een gezonde leefstijl hebben.

Elke maandagmorgen zijn er drie gymnastiekgroepen actief in het Onderdak.

Na enkele opwarmoefeningen worden in een ontspannen sfeer nagenoeg alle gewrichten geoefend en spieren gerekt en versterkt. Zeer belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan het evenwicht, balans en de conditie. Er zijn mensen bij die deze gymnastiek al meer als 20 jaar volgen, met een goed resultaat en nog steeds met veel plezier !

Als men ouder wordt, veranderen zoals al eerder vermeld staat, een aantal zaken in het lichaam, ook verandert vaak de beweeglijkheid. Over het algemeen gaat men zich stijver voelen en kunnen er soms klachten ontstaan aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten etc.) Een fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat. Hij/zij kan o.a. door gerichte oefeningen klachten voorkomen en/of helpen genezen.

Een aantal fysieke problemen zoals artrose/gewrichtsslijtage en spierproblemen hebben een specifieke aanpak nodig als het om bewegen gaat.

Een fysiotherapeut heeft ervaring met dit soort klachten door het werk in zijn/haar dagelijkse praktijk en kan inspelen op eventuele problemen.

Ouderengymnastiek wordt op maandagochtend gegeven in ‘t Onderdak J.P Gouverneurlaan 40B te Sassenheim;

De lessen beginnen om 9.15 uur , 10.00 uur en om 10.45 uur.  Er is nog ruimte in een aantal groepen.

De kosten voor de oudergymnastiek bedragen 2,25 euro (tarief 2022/2023) per les per les van drie kwartier. (per kwartaal is dit 29,25 euro )

Informatie kunt u krijgen via tel: 0252-213829, vragen naar Wichard Jacobi

U kunt zich ook aanmelden per mail: ftdeontmoeting@hetnet.nl

Ouderengymnastiek wordt gegeven door: Wichard Jacobi, fysio/manueeltherapeut, werkzaam in Praktijk voor Fysiotherapie ‘De  Ontmoeting”, Julianalaan 8  Sassenheim Tel: 213829