Training voor mensen met een verstandelijke beperking – Fysiotherapie De Ontmoeting – Sassenheim

Fysiotherapie

De Ontmoeting

Expert in beweging

Last van pijn, beperking of blessure?

Training voor mensen met een verstandelijke beperking

Het nut van regelmatig bewegen en een actieve leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking wordt breed onderschreven. In de praktijk blijkt het echter lastig om een passende en zinvolle tak van sport voor deze groep te vinden. Binnen onze praktijk fysiotherapie & trainingscentrum ‘De Ontmoeting’ hebben we ruime ervaring en expertise op het gebied van sport, training, fitness en begeleiding. Daarom hebben we besloten om een oefengroep op te zetten specifiek voor mensen met een verstandelijke beperking. De groep staat onder begeleiding van Fenna Jagtman en wordt gegeven op woensdagmiddag in de oefenzaal van de praktijk.

In een besloten, gezellige en ontspannen omgeving besteden we in de training aandacht aan alle fysieke aspecten zoals; conditie, kracht en stabiliteit. Het doel van de training is om fysieke aandoeningen te voorkomen en het motorisch functioneren te verbeteren en te onderhouden.

Zelfvertrouwen

Tal van onderzoeken hebben de positieve effecten op hart- en vaatziekten, overgewicht en cerebrovasculaire aandoeningen aangetoond. Ook het zelfvertrouwen, en daardoor het zelfstandig functioneren, van de deelnemers neemt dankzij het sporten toe. Fitness leent zich bij uitstek voor deze doelgroep, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan sporten, zonder druk van buitenaf. Daarin onderscheidt fitness zich van teamsporten en andere bewegingsvormen.

Daarnaast is bewegen van groot belang voor het behoud van zelfstandige activiteiten in het dagelijkse leven. Vooral regelmatig gevarieerd en met zekere intensiteit sportief actief zijn heeft een gunstig effect op gezondheidsrisico’s, werkt vertragend op verouderingsprocessen en draagt in hoge mate bij aan voorwaarden voor zelfstandigheid.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 9,75 per training van 45-60 minuten. Hiervoor krijgen de deelnemers deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in een kleine groep van maximaal 10 personen.